Fraude bestrijden, geen soft gepraat

,,Het is absoluut niet soft'', zegt Sylvie Bleker-Van Eyk (42) gedecideerd. Sinds 1 augustus is zij senior manager bij de afdeling Integrity Services & Investigations van Ernst & Young. Haar werk bestaat niet uit praten over waarden en normen, aldus Bleker-Van Eyk, maar over hoe organisaties interne fraude kunnen bestrijden, hoe personeel binnen een onderneming met elkaar omgaat en hoe er naar buiten wordt opgetreden. ,,Ik houd me bezig met de vraag hoe deze aspecten verankerd kunnen worden binnen een bedrijf.'' Ze heeft net een jaar een eigen adviesbedrijfje gerund op hetzelfde gebied, een jaar dat ze ook gebruikte om bij haar kind te zijn. Daarvoor werkte ze bij accountantsorganisatie Deloitte & Touche. Eerder was ze wetenschappelijk medewerker Internationaal Recht aan de Universiteit van Utrecht en schreef ze een proefschrift over multinationals in het internationale recht. Haar huidige baan sluit goed aan bij de actualiteit, nu Nederlandse bedrijven massaal reageren op de voorstellen over goed ondernemingsbestuur van de commissie Tabaksblat.

Personalia@nrc.nl

    • Heleen de Graaf