Kleine kraai behaalt titel bij senioren

De 14-jarige Michaëlla Krajicek heeft zaterdag de nationale tennistitel bij de senioren veroverd. Op een gravelbaan in Ede rekende het halfzusje van de onlangs gestopte Richard Krajicek in de finale in twee sets af met Mariëlle Hoogland: 6-3 en 6-2. Krajicek werd daarmee de jongste tenniskampioene van Nederland ooit. De tiener kreeg voor het toernooi in Ede een wildcard en was als 25ste op de Nederlandse ranglijst ongeplaatst. Met het behalen van de titel steeg ze naar een zesde plaats op nationale ranking. Op de international lijst voor jeugdspeelsters tot en met achttien jaar staat `kleine kraai' tweede achter de Duitse Anna-Lena Groeneveld. In juni van dit jaar maakte een door de zenuwen bevangen Krajicek op het gras van Rosmalen een teleurstellend profdebuut tegen de Slowaakse Ludmila Cervanova. ,,Ik ben blij dat het nu veel beter ging.''

Wat betekent deze nationale titel voor je?

Krajicek: ,,Ik vind het echt te gek dat ik gewonnen heb. Ik had daar vooraf helemaal niet op gerekend. Toen ik die wildcard kreeg hoopte ik dat ik de eerste ronde door zou komen. Aan de titel had ik helemaal niet gedacht.''

In Rosmalen was je bevangen door de zenuwen. Voelde je nu weer de druk?

,,Nee, daar had ik nu geen last van. Ik denk dat de druk nu vooral bij de tegenstandsters lag. Ik ben blij dat het nu veel beter ging.''

Ga je nu weer terug naar het juniorencircuit?

,,Ja, komende vrijdag reis ik naar Canada waar ik een toernooi ga spelen in de voorbereiding op het juniorentoernooi van de US Open.''

Speel je dit jaar nog een proftoernooi?

,,Dat is nog niet zeker. Ik mag op mijn leeftijd nog twee proftoernooien spelen. Ik heb een wildcard nodig om ergens binnen te komen. Het is nog afwachten.''