Intern conflict rond directie Lantaren/Venster

De ondernemingsraad van het Rotterdamse theater Lantaren/Venster heeft het vertrouwen in de directie opgezegd. Volgens het personeel heeft de directie geen visie en blijven beloofde reorganisatieplannen uit. Dat meldt de ondernemingsraad in een persbericht. Het bestuur buigt zich momenteel over het conflict. Zolang dat duurt wil de directie niet reageren op de kwestie.

De fracties van de VVD en de PvdA in de gemeenteraad roepen in het Rotterdam Dagblad wethouder Hulman (Kunstzaken) op te bemiddelen. Het theater kampt al enige tijd met interne problemen. In maart werd adjunctdirecteur Berend Dikkers aangesteld om het begrotingstekort van meer dan een ton aan te pakken. Om dit tekort te bestrijden wil directeur Theo Ruyter een nieuwe koers varen met meer film en minder muziek. Muziekprogrammeur Willem Kniknie kan zich hierin niet vinden en werd daarom begin deze maand ontslagen. Volgens de ondernemingsraad is Kniknie de laatste in een lange rij ontslagen programmeurs. Uit twee externe onderzoeken begin dit jaar bleek dat er een omslag in de bedrijfscultuur noodzakelijk was om de arbeidsverhoudingen te verbeteren. Bij Lantaren/Venster werken 34 mensen.