Geen geld AS Roma voor Chivu

Ajax eist dat AS Roma in de loop van deze week de bankgarantie concretiseert voor de transfer van Cristian Chivu zoals dat contractueel is vastgelegd. Ajax heeft voor de Roemeen nog steeds geen transfercertificaat afgegeven. Chivu mag daardoor voor zijn nieuwe werkgever alleen in vriendschappelijke wedstrijden uitkomen. AS Roma is in een schandaal verwikkeld met de Italiaanse bond nadat de aanvraag voor de licentie van dit seizoen werd begeleid door een ongedekte bankgarantie.

Toen dat vorig week bekend werd heeft Ajax ook geïnformeerd naar de bankgarantie voor Chivu. De Amsterdamse club heeft drie miljoen euro ineens ontvangen. Roma moet de resterende vijftien miljoen euro in drie jaarlijkse termijnen overmaken. Voor dat bedrag heeft Ajax een bankgarantie gevraagd. Volgens algemeen directeur Arie van Eijden heeft huisbankier ABN*Amro inmiddels goede contacten met de betrokken Italiaanse bank Capitalia. ,,Er is geen man overboord, we hebben nog even de tijd'', aldus Van Eijden. ,,En anders zullen we de FIFA inschakelen.''

Mocht de transfer alsnog afketsen, dan komt Ajax volgens Van Eijden niet in financiële problemen nu er inmiddels in de persoon van Julien Escudé een vervanger is aangetrokken. ,,Niemand hoeft zich daarover zorgen te maken'', aldus Van Eijden. ,,Ajax heeft een goed jaar achter de rug. En het geld van Chivu is nog niet uitgegeven.''