Noten-eitjes en gefrituurde uitringen

Twee recepten voor kleine hapjes: koude met pistachenoten gevulde eieren en warme gefrituurde ringen van rode uien. Bereiding van de eieren. Kook de eieren in 8 minuten hard. Spoel ze met koud water af. Pel de eieren. Snijd de eieren in de lengte doormidden. Maar zorg dat de onderste helft groter is dan bovenkant. Wip de eidooiers eruit en doe ze in een kom. Maal of hak de pistachenoten tot kruimels. Meng eidooiers en pistachekruimels door elkaar en roer er voldoende crème fraîche door om een stevig mengsel te krijgen. Breng het op smaak met zout. Vul de holtes van de eieren met dit mengsel. Gebruik een lepeltje of een spuitzak. Bereiding van de gefrituurde uiringen: pel de rode uien en snijd ze in ringen van 1 cm. Haal de ringen uit elkaar. Wentel de uiringen eerst door de melk en dan door de bloem. Bak de uiringen met een paar tegelijk in de hete olie. Laat de uiringen op keukenpapier uitlekken. Bestrooi ze met zout en peper. Eet ze meteen op. Serveer er desgewenst een sausje, bijvoorbeeld pittige chilisaus, bij.

    • Anne Scheepmaker