DE HELE PIK

Op reis moet je ver gaan, een toerist wil iets beleven. Behoefte aan iets eruptiefs? Tip: IJsland. Geisers, natuurlijk, en om de zoveel tijd barst er een vulkaan uit. Mooi, maar ook elders te zien. Uniek is het Icelandic Phallological Museum in Reykjavik. De daar hangende, liggende, gezouten, gedroogde of in formaldehyde zwevende geslachten werden bijeengebracht door één man, Sigurdur Hjartarson, respectabel huisvader, leraar geschiedenis, als fallusverzamelaar gedreven tot het gaatje. Waarom? Hjartarson: `Iemand moet het toch doen.' Eerste aandrift: de roeden van alle veertig zoogdiersoorten op IJsland. Missie volbracht. Bijna. Het specimen Homo ludens is slechts aanwezig in ingelijste legaten (3). `Mijn departement van reproductie (penis + scrotum, 85 dienstjaren) hierbij beloofd.' Komt dus nog. Voor de rest: de hele pik. Van hamsterpierewiekel (2 mm.) tot orcazwabber (2m.) Voor de fijnproever is gelegenheid tot het savoureren van gerookte paardenlul, een oud-IJslandse delicatesse. Nieuw is de sectie buitenland, om de collectie levend te houden. Let op de verlichting: huisvlijtlampenkapjes van ram-testikelen. En vraag nóóit naar de seksuele geaardheid van conservator Hjartarson, men wordt direct het museum uitgezet.

Info openingsuren (3 per dag): 011-354-566-8668.

    • Atte Jongstra