Vliegheld Lindbergh: kinderen in München

De Amerikaan Charles Lindbergh, de held van de eerste solovlucht over de Atlantische Oceaan, in mei 1927, heeft in de tweede fase van zijn leven een verhouding gehad met een hoedenmaakster uit München met wie hij drie kinderen kreeg. De kinderen, David en Dyrk Hesshaimer en Astrid Bouteuil, hebben gisteren op een persconferentie in de Beierse hoofdstad details over hun gezinsleven prijsgegeven.

Begin 1957 ontmoette Lindbergh in Duitsland de dertig jaar jongere Brigitte Hesshaimer tijdens een bezoek aan de vertaalster van zijn boeken, aldus de kinderen. De verhouding zou duren tot zijn dood in 1974. De drie kinderen werden geboren tussen 1958 en 1967. Lindbergh was gehuwd met Anne Morrow Lindbergh met wie hij zes kinderen kreeg. Hun eerste kind werd in 1932 ontvoerd en dood teruggevonden. De Duitse immigrant Bruno Richard Hauptmann werd later voor de moord op de Lindbergh-baby ter dood veroordeeld.

Astrid Bouteuil, die in Frankrijk woont, trad twee weken geleden voor het eerst met het verhaal over Lindberghs Duitse familie in de openbaarheid. De Süddeutsche Zeitung overlegde ze als bewijs meer dan honderd handgeschreven brieven die de luchtvaartpionier aan zijn geliefde in Duitsland stuurde. Ook presenteerde ze foto's van Lindbergh met Brigitte Hesshaimer en de drie kleine kinderen.

De kinderen ontdekten pas aan het begin van de jaren tachtig, na Lindberghs dood, de ware identiteit van hun vader, die zij kenden als Careau Kent. Hun vader kwam slechts één a twee keer per jaar gedurende vijf dagen tot twee weken bij de Hesshaimers op bezoek. De moeder verbood de kinderen buitenshuis over hun vader te praten.

De kinderen-Hesshaimer koesteren goede herinneringen aan hun vader – ,,Als hij er was concentreerde hij zich heel intersief op ons''– en zeiden gisteren uitdrukkelijk niet uit te zijn op financieel voordeel. Na de eerste onthulling hebben Lindbergh-specialisten vraagtekens gezet bij de authenticiteit van het verhaal. Brigitte Hesshaimer overleed in 2001. De kinderen hadden beloofd de identiteit van hun vader pas na haar dood te onthullen.