Twee redacteuren vertrekken bij Prometheus

Na het vertrek van uitgeefster Plien van Albada van Prometheus, zijn nu ook twee redacteuren van deze Amsterdamse uitgeverij opgestapt. Redacteuren Josje Kraamer (Nederlandse fictie) en Bertram Mourits (non-fictie) vertrekken dit najaar naar uitgeverij Contact. Van Albada zelf, die haar vertrek in juni bekend maakte, begint per 1 september bij Balans. Prometheus is een onderdeel van het mediaconcern PCM. De uitgeverij, waar vier redacteuren werken, verkeert al langere tijd in een roerige situatie. Mourits, die iets minder dan anderhalf jaar aan uitgeverij Prometheus verbonden was, zegt dat zijn vertrek los staat van het opstappen van Van Albada. Haar taken worden waargenomen door haar mentor en voorganger, de huidige directeur van PCM Algemene Boeken Mai Spijkers.