SMS-MOP

Bij de krant zegt er iemand: ,,Ik heb net een ei gelegd''- ze bedoelt: ik heb net een stuk geschreven. Zou Erik Sauvé, 14 jaar, uit Diemen, aan stukjes schrijven hebben gedacht?

lkkr alln in d ren p stk

ff sitten p m'n potn

ha ha ha

pk an boer

ahh HLP mij, n gekke tok

ha ha pas mar p 2been

k overhrs d wereld allee mt d toks

Lekker alleen in de ren op een stok.

Even zitten op mijn poten.

Ha ha ha

Pak aan, boer!

Ahh, help mij, een gekke tok!

Ha ha, pas maar op twee-been

Ik overheers de wereld alleen met de toks

Stel je voor dat de wereld overheerst zou worden door messenwerpende kippen. Brrr. Ik las over een gekke kip op een website met dierenmoppen, daar heb ik SMS-taal van gemaakt:

R rnt op t erf v/d boerdry 1 kp mt 3 ptn. Vrgt n vrbygngr an d boer: Wrm hft ie 3ptn? N, zgt d boer. Mn vrw, mn zOn & k, mktn stds ruZI ovr d kppnptn, ls k 1 geslchte kp op tfl zz. Dt = opglst. K bn gn selktrn & +++ & t s glukt. All1 lOpt ie rg hrd. Smkt ie wl lkkr? vrgt n vrbygngr. Dt wt k nIt, sgt d boer wnt k hb um nog nOit te pkkn gkrg.

Er rent op het erf van de boerderij een kip met drie poten. Vraagt een voorbijganger aan de boer: ,,Waarom heeft ie drie poten?'' ,,Nou,'' zegt de boer ,,mijn vrouw, mijn zoon en ik maakten steeds ruzie over de kippenpoten, als ik een geslachte kip op tafel zette. Dat is opgelost: ik ben gaan selecteren en kruisen en 't is gelukt. Alleen loopt hij erg hard.'' ,,Smaakt ie wel lekker?'', vraagt de voorbijganger. ,,Dat weet ik niet,'' zegt de boer ,,want ik heb hem nog nooit te pakken gekregen.''

    • Ine Poppe