Rotterdammers in Sint Petersburg

33 Rotterdamse kunstenaars exposeren in september in Sint Petersburg ter ere van het driehonderdjarig bestaan van de stad. De Stichting Thea Linschoten organiseert een overzichtstentoonstelling naar aanleiding van het uitwisselingsproject `Rotterdam 2001 – 2003 Sint Petersburg'. De kunstenaars, onder wie Margot van Ewijk, Hans Kok, Rob Peters en Martijn te Winkel, zijn aangesloten bij het Centrum Beeldende Kunst in Rotterdam. De tentoonstelling van moderne kunst – van schilderijen tot foto's en video's – duurt van 15 tot 30 september. De kunstenaars exposeren ook in Gallery Borey, de eerste buitenlandse galerie in de Russische havenstad. In het kader van het project zal de Rotterdamse dj Da Vinci (Vincent van der Hammen) draaien in verschillende discotheken in Sint Petersburg.