Roddick naar kwartfinale in Cincinnati

De Amerikaanse tennisser Andy Roddick zet zijn opmerkelijke opmars voort. Gisteren bereikte hij ten koste van zijn landgenoot James Blake de laatste acht van het Master Series-toernooi in Cincinnati.

Na zijn overwinning op Blake, met 7-6 en 6-2, treft hij in de kwartfinale de Argentijn Mariano Zabaleta. Vorige week behaalde de 20-jarige Roddick de eindzege van het toernooi in de Masters Series in het Canadese Montreal. Van de laatste 29 partijen wist het servicekanon uit Boca Raton maar liefst 27 keer te winnen. De laatste keer dat de pupil van Brad Gilbert tegen een nederlaag aan liep was op het gras van Wimbledon, in de halve finales tegen de latere winnaar Roger Federer uit Zwitserland.

Roddick liet na afloop van zijn overwinning op Blake weten dat hij in zichzelf een mogelijke winnaar van de US Open ziet. Dat grandslamtoernooi begint over ruim een week op de banen van Flushing Meadows in New York. ,,Een paar maanden geleden was ik nog niet zover, maar nu ben ik één van de favorieten voor de titel daar'', zei Roddick.

Na het toernooi van Roland Garros in Parijs waar Roddick teleurstellend in de eerste ronde verloor, begon hij aan een tot dusver zeer succesvolle samenwerking met Gilbert. De oud-coach van nummer één van de wereld Andre Agassi wist de juiste snaar te raken bij de nieuwe hoop van het Amerikaanse tennis. Vooral in mentaal opzicht heeft Roddick de laatste weken opmerkelijke vorderingen gemaakt.

De opmars van de Belgische tennisster Kim Clijsters kwam gisteren tot een voorlopig einde in het Canadese Toronto. De nieuwe nummer een van de wereldtennisranglijst verloor verrassend in de derde ronde van de Russin Lina Krasnoroetsjkaja: 6-1, 4-6 en 1-6.

Clijsters rukte afgelopen weekeinde op naar de toppositie van het vrouwentennis door winst in de finale van Los Angeles. De Vlaamse liet weten dat vooral vermoeidheid haar parten had gespeeld tegen Krasnoroetsjkaja. Over tien dagen beginnen in New York de US Open. Bij de vrouwen is de titel vacant. Titelhoudster Serena Williams onderging onlangs een knieoperatie en is dan nog niet fit. Clijsters is de eerste nummer één van de tenniswereld zonder een overwinning in een grandslam.