Pieter Kramer geen leider Ro Theater

Regisseur Pieter Kramer wordt niet de nieuwe artistieke leider van het Ro Theater, zoals hij een maand geleden onder meer in deze krant meldde. Volgens het Ro Theater is er sprake van een misverstand en wordt nog gezocht naar een opvolger voor huidige artistiek leider Guy Cassiers, die in 2006 vertrekt naar Het Toneelhuis in Antwerpen. Kramer zelf was niet bereikbaar voor commentaar.

Pieter Kramer gaat wel vanaf 2004 drie publieksvoorstellingen voor het Ro Theater maken. In het najaar van 2004 regisseert hij Bernard Shaws Pygmalion, met Loes Luca als Eliza Doolittle en Olga Zuiderhoek als een lesbische professor Higgins.

Pieter Kramer (1952) volgde de regieopleiding van de Amsterdamse Toneelschool en werkte bij het scholenproject van toneelgroep Centrum en bij Carrousel. Kramer is vooral bekend van zijn televisiewerk. Hij regisseerde alle tv-series van Arjen Ederveen en Tosca Niterink: Theo en Thea, Kreatief met Kurk, Borreltijd, en Ederveens met een Gouden Kalf bekroonde nepdocumentaire-reeks 30 Minuten. Met de acteurs van Mugmetdegoudentand maakte hij Hertenkamp en TV7. In 1989 maakte Kramer zijn eerste speelfilm: Theo en Thea en de Ontmaskering van het Tenenkaasimperium. Volgend jaar komt zijn derde uit, Hebbes, met Linda de Mol als bijstandsmoeder.