De 22 van Advocaat

Bondscoach Dick Advocaat zal dit jaar geen andere voetballers oproepen voor het Nederlands elftal dan de 22 die hij selecteerde voor de vriendschappelijke interland woensdag in Brussel tegen België. ,,Uit deze 22 komen de spelers die de kwalificatie voor de eindronde van het EK in Portugal moeten bevechten'', zei de bondscoach gisteren.

Hij heeft alleen ruimte voor de trapvaardige Wesley Sneijder, die op 30 april in Eindhoven tegen Portugal in Oranje debuteerde. Alle andere internationals hebben veel interlandervaring, uitgezonderd misschien Ronald Waterreus (zes caps), André Ooijer (acht) en Rafael van der Vaart (zeven).

Oranje wil serieus oefenen tegen België omdat kort daarna de beslissende kwalificatieduels tegen Oostenrijk (thuis) en Tsjechië (uit) op het programma staan.

In vergelijking met de laatste wedstrijd van het Nederlands elftal, op 7 juni in Minsk tegen Wit-Rusland, ontbreekt Fernando Ricksen. Jerrel Hasselbaink en Edgar Davids zijn weer fit en keerden terug.