David Bowie live in de bioscoop

Bij het verschijnen van zijn nieuwe album, Reality, organiseert popster David Bowie op 8 september ,,'s werelds eerste rechtstreekse en interactieve muziekevenement''. Op 8 september geeft Bowie in een kleine zaal in Londen een concert van anderhalf uur, dat per satelliet live zal worden uitgezonden naar twintig Europese bioscopen.

Het concert wordt gefilmd met widescreen camera's en surround sound, en wordt vertoond in bioscopen met digitale projectoren. Fans kunnen vanuit de bioscoop verzoeknummers indienen en vragen stellen aan Bowie. Het publiek in Azië, Australië en Japan krijgt het concert door tijdsverschillen de volgende dag in de bioscoop te zien. De VS, Canada en Zuid-Amerika volgen op 15 september. Het is niet de eerste keer dat een popconcert live in de bioscoop vertoond werd, maar volgens Bowie's zegspersoon gebeurde dat nooit eerder op deze schaal. Bowie staat bekend als groot aanhanger van nieuwe technieken: in de jaren tachtig promootte hij e-mail, en in de jaren negentig het downloaden van muziek via internet. In oktober begint Bowie in Kopenhagen aan zijn eerste grote wereldtournee in bijna tien jaar waarbij hij ook Ahoy' Rotterdam aandoet.