A16 afgesloten na brand viaduct

Een brandend viaduct in aanbouw heeft gisteravond voor een verkeerschaos geleid op de A16 bij Breda. Het traject tussen de knooppunten Galder en Zonzeel blijft vandaag zeker tot aan de avondspits voor alle verkeer gesloten omdat een deel van het viaduct dat over de snelweg gaat, onveilig is geworden.

De brand brak rond 17.45 uur uit in de bekisting van het viaduct, vlakbij het knooppunt Princeville. De brandweer die met veertig mensen was uitgerukt, had het vuur tegen negen uur onder controle. Over de oorzaak van de brand was vanochtend nog niets bekend. Tot half vier gistermiddag werkten arbeiders aan het viaduct, dat in een grote bouwput ligt. De recherche zal onderzoeken of die werkzaamheden met de brand te maken kunnen hebben.

De brand leidde niet alleen tot enorme files op de A16, ook op andere snelwegen rondom Breda kwam veel verkeer stil te staan. De politie verwacht vandaag opnieuw grote verkeersproblemen rondom Breda, omdat veel uit Frankrijk terugkerende vakantiegangers van de A16 gebruik willen maken. Ze zullen worden omgeleid. Wie vanuit Rotterdam richting Antwerpen wil, wordt geadviseerd bij Ridderkerk een andere route te kiezen.

Aannemers, constructeurs en experts van het projectbureau A16/HSL hebben het viaduct onmiddellijk na de brand beoordeeld. Ze kwamen tot de conclusie dat er ,,veel werk'' moet worden verricht om de situatie voor 100 procent veilig te maken voor het verkeer. De politie zegt dat het openstellen van de A16 de eerste prioriteit heeft. Daarna wordt bekeken wat de schade is en wat de consequenties zijn voor de voortgang van de hsl-werkzaamheden.