UPC trekt prognose voor verlies weer in

Telecombedrijf UPC heeft zijn verliesprognose van donderdag nog dezelfde ochtend ingetrokken. Bij de presentatie van haar kwartaalcijfers verklaarde de onderneming voorbeurs over heel 2003 een nettoverlies van 69 miljoen euro te verwachten.

Een paar uur later verstrekte UPC een nieuw overzicht, waarbij het verliescijfer was gewist. ,,We trekken het in, omdat er te veel onzekerheden zijn over bijvoorbeeld rente- en wisselkoersschommelingen'', verklaarde een woordvoerder.

De aanvankelijke verliesprognose is opmerkelijk, omdat UPC in de eerste helft van dit jaar een nettowinst wist te realiseren van 121,4 miljoen euro. De zegsman wilde niet ingaan op de vraag waarom de onderneming verwacht in het tweede halfjaar zwaar in de min te belanden.

De onderneming, die dit kwartaal zijn financiële herstructurering verwacht af te ronden, zag haar winst oplopen van 46,3 miljoen in de eerste drie maanden naar 75,1 miljoen euro in het tweede kwartaal. De omzet kwam in het tweede kwartaal uit op 359,4 miljoen euro. Dat is nauwelijks meer dan de 358,9 van dezelfde periode vorig jaar. Volgens UPC zijn de inkomsten voor een bedrag van 8 miljoen euro negatief beïnvloed door valutaschommelingen. (ANP)