Schalken definitief niet naar de Spelen

Sjeng Schalken doet volgend jaar niet mee aan de Olympische Spelen in Athene. De Limburgse tennisser heeft dit gisteren aan de tennisbond KNLTB laten weten. Hij geeft de voorkeur aan het Amerikaanse hardcourtseizoen. De Zomerspelen vallen precies tussen de twee Masters Series (Canada en Cincinnati) en de US Open in.

,,Ergens moet ik prioriteiten stellen'', zegt Schalken op zijn website. ,,Ik kom dan tot de conclusie dat de Olympische Spelen voor mij uiteindelijk minder belangrijk zijn dan een Masters Series en een goede voorbereiding op een Grand Slam. De Spelen zijn ondergeschikt aan Grand Slams binnen het tennis.''

Zijn collega's Martin Verkerk en Raemon Sluiter hebben eerder al aangegeven in Athene wel hun opwachting te willen maken.

Schalken werd gisteren uitgeschakeld in de tweede ronde van het toernooi om de Masters Series in Cincinnati. Hij was niet opgewassen tegen James Blake. De als elfde geplaatste Schalken verloor met 6-1 en 6-4 van de Amerikaan. In zes eerdere optredens in Cincinnati wist Schalken ook nooit verder te komen dan de tweede ronde. In hun eerste onderlinge ontmoeting bleek Blake te sterk voor de Nederlander, die vanaf 25 augustus bij de US Open zijn plek in de halve finale moet verdedigen. Blake was dinsdag nog in het honkbalstadion van de Cincinnati Reds, waar hij de eerste bal gooide.

Behalve Schalken verdwenen Juan Carlos Ferrero (die van de Argentijn Gaston Glaudio verloor) en Roger Federer (verliezer van de Argentijn David Nalbandian) uit het toernooi. Door hun vroegtijdige uitschakeling blijft Andre Agassi voorlopig nog gewoon de nummer één op de ATP-ranglijst.