REGIO

ALKMAAR

Zomerconcert

In de Remonstrantse kerk vinden t/m 23 aug Zomerconcerten plaats met optredens van jong internationaal talent. Op het programma staat kamermuziek en de bijna dagelijks gegeven concerten beginnen om 15u. Inl 072-5821300 en info@hollandmusicsessions.com. Res www.hollandmusicsessions.com

Jan Akkerman

Nu er een Engelstalige biogafie is verschenen van de man die ooit tot beste gitarist ter wereld werd uitgeroepen, krijgt Jan Akkerman de erkenning die hij verdient op grond van zijn werk met The Hunters, Brainbox, Focus en latere soloprojecten. Popdeuntjes als Hocus Pocus of Sylvia speelt hij tegenwoordig met grote tegenzin, want Akkerman is bekeerd tot de jazz en trekt zich van zijn roemruchte verleden of de wensen van het publiek weinig aan.

17 aug Kerkplein, Alkmaar.

BERGEN NH

Zomerconcert

In de Ruïnekerk vinden t/m 23 aug Zomerconcerten plaats met optredens van jong internationaal talent. Op het programma staat kamermuziek en de bijna dagelijks gegeven concerten beginnen om 20u30. Inl 072-5821300 en info@hollandmusicsessions.com of www.hollandmusicsessions.com

Dirk Breed

Onder de titel Een Levenswerk toont Museum Kranenburgh in Bergen schilderijen en tekeningen van de Noord-Hollandse kunstenaar Dirk Breed (1920). Breed bleef zijn hele leven gefascineerd door het polderlandschap rondom zijn geboorteplaats Kolhorn, ook nadat hij alweer bijna 40 jaar geleden naar Waverveen was verhuisd. In dat lege polderlandschap vond hij zijn inspiratie. Zijn doeken bieden een weelde aan sterk met elkaar contrasterende kleuren, maar tegelijk spreekt er een intense rust uit.

Dirk Breed, Een Levenswerk. Museum Kranenburgh, Bergen. T/m 15 sept. Di-zo 13-17 u.

LEIDEN

Fransje Killaars

Het Stedelijk Museum De Lakenhal beschikt van oudsher over een grote historische textielcollectie - een erfenis van de vroegere textielindustrie in Leiden. Met deze collectie maakte kunstenaar Fransje Killaars een installatie in het museum met als titel Stoffen, stalen, sits'. Zoals we van Killaars gewend zijn, zorgde ze ook nu weer voor een spectaculaire presentatie, een explosie van stoffen en kleuren. Als decor voor een serie kostuums behing ze de muren van een zaal met tientallen wollen dekens en met honderden lapjes en stofstalen componeerde ze op een lange tafel een uitzinnig textielarrangement.

Stoffen, stalen sits - een installatie van Fransje Killaars. Stedelijk Museum De Lakenhal, Oude Singel 28, Leiden. T/m 26 okt. Di t/m vr 10-17 u, za-zo 12-17 u.

HAARLEM

Culturele fietsroute

Tot en met 17 augustus wordt onder de titel Land in Zicht een culturele fietsroute tussen Haarlem en Alkmaar georganiseerd. Ruim vijftig organisaties bieden langs de route de hele zomer een breed aanbod van natuur- en cultuurroutes, workshops, rondleidingen en tentoonstellingen. Onder andere archeologische vondsten in Heemskerk. Landschapsfotografie in Overveen. De Land in Zicht fietsroute gids is voor te verkrijgen bij de VVV-kantoren en boekhandels in de regio.

Inl www.landinzicht.com

NES A.D. AMSTEL

Zomerbloemen plukken

In de pluktuin van Anne-Marie Fontijn kunnen bezoekers zelf hun boeket plukken en samenstellen. Op de kwekerij, die al zeventig jaar bestaat, groeien niet alledaagse soorten bloemen.

Adres: Amsteldijk Zuid 183b, 1188 VN Nes a/d Amstel. Inl 06-20434541. Juli tot eind september vr, za zo 13-17u. Kosten €5-€10 afhankelijk van het aantal geplukte bloemen.

SANTPOORT-ZUID

Fietsexcursie

Zondagochtend 17 augustus om 11 uur, fietsexcursie Dagvlinders observeren in Midden Heerenduinen, onder leiding van Anneke Koper, KNNV afdeling Haarlem. Bij aanhoudende regen gaat de excursie niet door.

Inl Stichting Ons Bloemendaal 023-5270190 of 06-27072966.

SCHAGEN

Klas

De Alkmaarse toneelgroep Unieke Zaken speelt op festival de Karavaan de jeugdvoorstelling Klas, over een ouderwetse schoolklas. Verreweg het leukste is de live muziek. Die ontstaat als een kind verveeld met zijn liniaal begint te spelen en een klasgenoot onder de klep van zijn tafel een xylofoon blijkt te herbergen. Als de juf dan met haar billenmepper invalt en de conciërge een swingend basloopje ten beste geeft, is het feest compleet.

T/m 16 aug Schagen, Juliana Openbare Basisschool, Juliananlaan 2, 19u. V.a. 6 jaar. Inl 023-5531484 of www.karavaan.nl