Minder verlies

Transportconcern Nedlloyd heeft zijn nettoverlies in het tweede kwartaal van dit jaar beperkt tot 5 miljoen euro. Dat heeft de onderneming donderdag voorbeurs gemeld. Het eerste kwartaal werd nog afgesloten met een verlies van 36 miljoen in de min.

Nedlloyd heeft een belang van 50 procent in rederij P&O Nedlloyd en 50 procent in de luchtvaartmaatschappij Martinair. Bij Martinair droegen zowel de vracht- als passagiersactiviteiten bij tot een verbetering van het nettoresultaat. Het verlies daalde van 7 miljoen in de eerste drie maanden van dit jaar naar 1 miljoen in het tweede kwartaal.

P&O Nedlloyd, dat zijn resultaten in dollars presenteert, realiseerde in het tweede kwartaal een positief bedrijfsresultaat van 11 miljoen dollar. Vergeleken met dezelfde periode vorig jaar is dat een verbetering van 57 miljoen dollar. De rederij vervoerde in het tweede kwartaal van dit jaar 4 procent meer vracht dan in hetzelfde tijdvak van 2002. De tarieven lagen 54 dollar per vervoerde container hoger dan in het eerste kwartaal van dit jaar.