EN VERDER

Reggae Sundance

Voor de 8ste keer wordt in Eindhoven op 16 en 17 augustus Reggae Sundance georganiseerd. Op het festivalterrein Genneperpark zal heel het weekeinde reggae- & wereldmuziek zijn te horen. Er zijn optredens van Jamaicaanse topartiesten zoals Junior Kelly, Morgan Heritage, Barington Levy, LMS, Sizla, Bushman en de Peter Tosh Celebration Tour. Op het programma staan verder Lucky Dube, the shining star of African reggae, de elfkoppige formatie Speed uit Berlijn en Steel Pulse uit Birmingham. Op het festivalterrein kunnen bezoekers exotische lekkernijen uit alle windstreken proeven, meedoen aan diverse workshops en winkelen op de uitgebreide festivalmarkt. Er is ook een kinderhoek met activiteiten voor kinderen.

Reggae Sundance in Eindhoven: zaterdag 16 augustus en zondag 17 augustus. Dag- en weekendkaarten bij 150 postkantoren. Dagkaart €30, weekendkaart €50. (korting in voorverkoop €5 dagkaart en €10 weekendkaart). Inl Mieke Bosman 040-2514208 of www.reggaesundance.nl

Culturele fietsroute

Tot en met 17 augustus wordt onder de titel Land in Zicht een culturele fietsroute tussen Haarlem en Alkmaar georganiseerd. Ruim vijftig organisaties bieden langs de route de hele zomer een breed aanbod van natuur- en cultuurroutes, workshops, rondleidingen en tentoonstellingen. Onder andere archeologische vondsten in Heemskerk. Landschapsfotografie in Overveen. De Land in Zicht fietsroute gids is voor te verkrijgen bij de VVV-kantoren en boekhandels in de regio.

Inl www.landinzicht.com

Zomerbloemen plukken

In de pluktuin van Anne-Marie Fontijn kunnen bezoekers zelf hun boeket plukken en samenstellen. Op de kwekerij, die al zeventig jaar bestaat, groeien niet alledaagse soorten bloemen.

Adres: Amsteldijk Zuid 183b, 1188 VN Nes a/d Amstel. Inl 06-20434541. Juli tot eind september vr, za zo 13-17u. Kosten €5-€10 afhankelijk van het aantal geplukte bloemen.

Lepelaarplassen

Het Flevo-landschap heeft het fietspad door de Lepelaarplassen weer voor het publiek opengesteld. Het pad, dat tussen het rietland van de Lepelaarplassen en de Natte Graslanden loopt, is tijdens het broedseizoen afgesloten om verstoring van de broedende vogels tegen te gaan. Nu het broedseizoen ten einde loopt heeft het Flevo-landschap het fietspad weer voor fietsers en wandelaars opengesteld. De fietsroute begint bij het bezoekerscentrum De Trekvogel.

Brochure verkrijgbaar bij Bezoekerscentrum De Trekvogel, Oostvaardersdijk. Za en zo 12-17u. Inl 0320-286111 of www.flevolandschap.nl

Jan Akkerman

Nu er een Engelstalige biogafie is verschenen van de man die ooit tot beste gitarist ter wereld werd uitgeroepen, krijgt Jan Akkerman de erkenning die hij verdient op grond van zijn werk met The Hunters, Brainbox, Focus en latere soloprojecten. Popdeuntjes als Hocus Pocus of Sylvia speelt hij tegenwoordig met grote tegenzin, want Akkerman is bekeerd tot de jazz en trekt zich van zijn roemruchte verleden of de wensen van het publiek weinig aan.

Jan Akkerman op 17 aug Kerkplein. Alkmaar.

Zomermanifestatie

Op zondag 17 augustus staat De Beemster geheel in het teken van Uit! in het Land van Leeghwater, de zomermanifestatie in Noord-Holland. Verschillende muziekgezelschappen geven op diverse locaties uitvoeringen; van Bartók tot de Beatles. Bezoekers kunnen zich per historische auto van locatie naar locatie laten vervoeren. Er zijn diverse proeverijen en met een passe-partout kunnen drie toprestaurants worden bezocht.

Zomermanifestatie in De Beemster op zondag 17 augustus. Programma en gedetailleerde fietskaart zijn opgenomen in de Leeghwaterbrochure; gratis verkrijgbaar bij diverse VVV's en informatiepunten in Noord-Holland. Infocenter Beemster/VVV, Middenweg 185 in Middenbeemster.

Glerum in Overveen

Glerum Auctioneers te Amsterdam organiseert op vrijdag 15 augustus een taxatie- en innamedag voor de Regio Haarlem. Geheel vrijblijvend taxeren de experts van het veilinghuis childerijen, tekeningen, aquarellen, klokken, zilver, keramiek, glas en Aziatica.

Taxatiedag Glerum vr 15 aug 10-16u Hotel Roozendaal, Bloemendaalseweg 260 Overveen. Op afspraak taxeren experts ook aan huis. Glerum Auctioneers, Lekstraat 63, Amsterdam Inl 020-3012950 of www.glerum.nl

Canal Bike Puzzle Rally

Wie onderweg op de waterfiets iets te doen wil hebben kan bij Canal Bike een Puzzle Rally kopen, een waterfietstocht met bijbehorende vragen. Het is een tocht van ongeveer anderhalf uur langs leuke plekken van de grachtengordel. Het puzzelboekje is te koop bij de kiosk van Canal Bike tegenover het Rijksmuseum en de kiosk bij het Anne Frankhuis. Bij het puzzelboekje ontvangen de sportieve puzzelaars een flesje frisdrank p.p. en een wegwerpcamera per waterfiets.

Inl www.canal.nl