Duitse voetbalheld van WK 1954 Rahn overleden

Duitsland heeft vandaag een oude voetbalheld verloren. Helmut Rahn overleed vanochtend op 73-jarige leeftijd in zijn woonplaats Essen. Rahn maakte in de WK-finale van 1954 tegen Hongarije (3-2) het winnende doelpunt. Hij zou zaterdag 74 jaar zijn geworden. Rahn speelde veertig interlands voor het toenmalige West-Duitsland, met de wereldtitel in 1954 als hoogtepunt. In de finale op 7 juli kwam Duitsland met 2-0 achter. Op aangeven van Rahn zorgde Morlock voor 1-2, waarna twee treffers van Rahn het duel beslisten. Als clubspeler kwam hij uit voor Köln, Rot Weiss Essen en MSV Duisburg. In Nederland was hij nog even actief bij SC Enschede, een van de voorlopers van FC Twente. ,,Hij was en blijft een van de laatste legenden uit het Duitse voetbal'', roemde Franz Beckenbauer Rahn vandaag.

Vandaag overleed ook de Duitse oud-international Lothar Emmerich, op 61-jarige leeftijd. Hij speelde maar vijf interlands, maar was in de jaren zestig een van de populairste spelers in Duitsland.