Werkgever zoekt accountmanagers

Werkgevers die kandidaten voor vacatures zoeken via internet zijn vooral op zoek naar accountmanagers. Dat blijkt uit een inventarisatie van de Nationale Vacaturebank. ,,Commercieel personeel is erg gevraagd nu bedrijven op zoek zijn naar groei', aldus een woordvoerder van de Vacaturebank. Vorig jaar stond de administratief medewerker nog bovenaan. Op de tweede plaats in de top-10 staan, vreemd genoeg, adviseurs en consultants, een beroepsgroep waar bedrijven doorgaans het eerst op bezuinigen in tijden van nood. ,,Een kwestie van titulatuur', volgens de woordvoerder. ,,Commercieel personeel heet tegenwoordig al snel adviseur.' Op plaats drie en vier staan de commercieel medewerker en de administratief medewerker. De financieel medewerker neemt de zesde plaats in, op plaats acht staat de verkoper. De secretaresse verdween uit de top-10 naar plaats 25.