Prijs voor debuut Trujillo Píriz

De van oorsprong Uruguayaanse schrijfster Carolina Trujillo Píriz krijgt voor haar roman De bastaard van Mal Abrigo de Marten Toonder/Geertjan Lubberhuizenprijs voor literaire prozadebuten 2002. Dat heeft de stichting Poets of all Nations (PAN) bekendgemaakt. Aan de prijs is een geldbedrag van 5000 euro verbonden. In de eerste helft van oktober krijgt de schrijfster de prijs uitgereikt in het Bibliotheektheater in Rotterdam. Sinds 1984 zijn vijftien auteurs bekroond met de Marten Toonder/Geertjan Lubberhuizenprijs. De naamgevers willen met de onderscheiding nieuw Nederlandstalig prozatalent aanmoedigen. Trujillo Píriz (1970) werd geboren in Montevideo en vluchtte op haar zesde met haar moeder en zusje naar Nederland. Ze studeert nu Nederlandse taal- en letterkunde in Amsterdam. Trujillo Píriz schreef haar roman direct in het Nederlands.