Met vakantie zonder eigen gids

De Reisgids van de Consumentenbond wordt uit het slop gehaald. ,,De laatste jaren is er wat minder aandacht uitgegaan naar het blad'', zegt Wibo Koole. Hij is de nieuwe directeur van de uitgever van de Reisgids, Contour, een dochter van de Consumentenbond. Alles wordt anders met de Reisgids, en Koole, geboren in 1954 en van huis uit politicoloog, gaat daarvoor zorgen, zegt hij. ,,Hoewel de conjunctuur moeilijk is, willen we de komende jaren écht wat van het blad gaan maken'', zegt hij vanaf zijn vakantieadres.

Koole, die eerder docent politicologie was aan de Katholieke Universiteit Nijmegen, blijft bij de Consumentenbond ook actief als hoofd Maatschappelijke Belangenbehartiging. Daar werken twintig lobbyisten en campagnemedewerkers. De gids, die een oplage heeft van 40.000, gaat hij erbij doen. In de vernieuwde Reisgids wil Koole onder andere, à la de Consumentenbond, vakantielocaties gaan vergelijken. De plek waar hij nu zit, tussen de Etruskische opgravingen in Italië, heeft hij niet uit het blad. ,,Dit heeft mijn vrouw gewoon uitgezocht.''

Personalia@nrc.nl

    • Freek Staps