Hillbilly's

Mooie mensen worden vermoord door lelijke mensen. Het is de plot van een hoop horrorfilms, ook van Wrong Turn. De mooie mensen zijn drie jongens en drie meisjes van een jaar of twintig die zo stom zijn te gaan kamperen in een afgelegen bos. Als je een stuk snelweg afsnijdt, kun je er ook terechtkomen. De lelijke mensen zijn drie hillbilly's. Praten kunnen ze niet meer, schieten, snijden en hakken doen ze daarentegen met bovenmenselijk talent. Ook als binnenhuisarchitecten slaan ze geen slecht figuur. Hun huisje in het bos staat vol met designers' bric à brac.

Wrong Turn is geen horrorfilm over horrorfilms, al wordt er in gerefereerd aan Deliverance en zullen de kenners vast nog veel meer verwijzingen opsporen. De personages lopen onwetend in bekende vallen, maar dat kan ook doeltreffend zijn. Wrong Turn is inderdaad goor en eng. Eet er een frikadel bij.

Wrong Turn. Regie: Rob Schmidt. Met: Desmond Harrington, Eliza Dushku. In 35 bioscopen.