Geen klacht Bayern tegen Deportivo

Bayern München ziet af van een klacht tegen voorzitter Augusto Cesar Lendoiro van Deportivo la Coruña bij de wereldvoetbalbond FIFA over de handelwijze bij de transfer van Roy Makaay.

Volgens manager Uli Hoeness van Bayern is ,,de kwestie nu ten einde''. Hij weerlegde gisteren uitspraken van zijn voorzitter Karl-Heinz Rummenigge eerder op de dag. Hoeness zei dat diens uitspraken in een emotionele opwelling waren gedaan en ook volledig verklaarbaar waren. ,,Maar omdat er geen juridische klacht komt, is de zaak nu afgedaan''.

Rummenigge wilde dat de FIFA zich zou uitspreken over het wekenlange getouwtrek om de Nederlandse spits. ,,Er zijn dingen gebeurd waar men bij Deportivo nog spijt van zal krijgen'', aldus Rummenigge, die al contact zocht met de jurdische afdeling van de wereldvoetbalfederatie. Hij kondigde eveneens officiële stappen aan.

Voorzitter Lendoiro heeft de transfer van Makaay alsmaar proberen te rekken. De Spaanse club maakte geen haast met de benodigde papieren waardoor de presentatie van de Nederlandse aanvaller moest worden uitgesteld. Naast de administatieve problemen veroorzaakte vooral de onenigheid over de opleidingskosten vertraging. Voor een bedrag van 18,75 miljoen euro kwam de overgang toch rond.

Makaay heeft zijn debuut voor Bayern München gisteravond niet kunnen opluisteren met een doelpunt. De Nederlander speelde in het oefenduel tegen FC Nürnberg zeventig minuten, maar kwam niet tot scoren. De Beierse club won wel, met 2-0.

Bijna 30.000 toeschouwers waren naar het Frankenstadion in Nürnberg gekomen om het debuut van Makaay bij te wonen. De duurste aankoop van Bayern ooit, die afgelopen seizoen 29 keer scoorde in de Spaanse competitie, maakte pas na zeventien minuten zijn eerste balcontact. Na een halfuur toonde Makaay, die samen met de Braziliaan Elber in de aanval stond, iets van zijn kwaliteiten toen hij twee spelers van FC Nürnberg op getructe wijze uitspeelde. Zijn schot werd echter gekeerd door de doelman van de thuisploeg.

In de tweede helft kreeg Makaay nog een goede scoringskans, maar hij raakte de bal verkeerd. Twintig minuten voor het einde werd hij gewisseld. Hoewel Makaay niet had gescoord, was Hoeness lovend. ,,Hij is een absolute aanwinst voor de Bundesliga.''