Balkenende kaart ontvoering Erkel aan bij Bush

Premier Balkenende zal tijdens een bezoek aan Washington begin september de ontvoering van Arjan Erkel onder de aandacht brengen bij president Bush. Hij zegde dat gisteren toe aan Arjans broer Diederik, die samen met andere familieleden, vrienden en collega's extra aandacht vroeg voor de zaak, omdat het precies een jaar geleden is dat de medewerker van Artsen zonder Grenzen in Dagestan verdween. Balkenende kreeg vergeet-me-nietjes en een portret van Arjan uit handen van Diederik Erkel. De premier beklemtoonde dat het kabinet ,,al het mogelijke doet'' om Arjan vrij te krijgen. Achter de schermen zijn er volgens hem veel contacten met Russische autoriteiten en hij zal er ook bij president Poetin persoonlijk op blijven hameren dat er actie moet worden ontnomen.