Ruzie over naam LPF Rotterdam

Tussen de Rotterdamse Fortuynisten van Leefbaar Rotterdam en het van Leefbaar Rotterdam afgesplitste raadslid Harry Maronier is ruzie ontstaan over het gebruik van de naam `LPF Rotterdam'.

Harry Maronier wil aan de volgende gemeenteraadsverkiezingen meedoen als lijsttrekker van LPF Rotterdam. Dit kan doordat hij deze naam vorig jaar samen met Ronald Sørensen van Leefbaar Rotterdam deponeerde bij de Kamer van Koophandel.

Fractieleider Sørensen vindt dat Maronier de naam van wijlen Pim Fortuyn bezoedelt. ,,Die vond het indertijd belangrijk de fractie bijeen te houden. Dat wist Harry. En toch splitste hij zich af.''

Sørensen en Maronier deponeerden de naam LPF Rotterdam om te voorkomen dat iemand die naam zou misbruiken. Sørensen: ,,Maar met Harry heb ik dus het Paard van Troje binnengehaald.'' Volgens Sørensen staat híj geregistreerd als voorzitter van de LPF Rotterdam. ,,En Harry als secretaris.'' Maronier noemt het ,,onzin'' dat hij slechts secretaris van de nieuwe partij zou zijn. Maronier: ,,We hebben toen een naam gedeponeerd, meer niet. Het bestuur moet nog worden gevormd, want het huidige bestuur is een ad interim-bestuur.''

Maronier is voorzitter van de Zuid-Hollandse afdeling van de LPF. Hij gaat ervan uit dat de nog te werven leden van de LPF Rotterdam een bestuur zullen kiezen dat hém en niet Sørensen als lijsttrekker wil. Maronier: ,,Ronald wil de LPF Rotterdam opblazen. Ik wil er juist leven in blazen.''

Sørensen zegt dat hij ,,niet bang'' is voor zo'n ledenvergadering. ,,Ik ben de voorzitter van LPF Rotterdam. Dan moeten ze mij eerst afzetten.''

LR-voorman Ronald Sørensen zegt het ,,vooral te betreuren dat onze partij nu ook ruzie in de tent krijgt''.