Opnames Suske en Wiske-film begonnen

De opnames voor de Suske en Wiske-film De Duistere Diamant zijn deze week begonnen. Het duurde bijna drie jaar om de financiering rond te krijgen. Naast Thekla Reuten (De Tweeling) spelen Willeke van Ammelrooij en Rik Launspach in de film mee.

De opnames vinden plaats in België en Nederland. Het project, dat 3 miljoen euro kost, wordt gefinancierd door een Nederlandse, een Belgische en een Duitse co-producent en de omroepen KRO (Nederland) en BRT (België). Aangezien de teletijdmachine van professor Barabas een belangrijke rol in het verhaal speelt, bevat de film veel special effects. Suske en Wiske en De Duistere Diamant is de eerste strip van tekenaar Willy Vandersteen. De regie van de film is in handen van de Belg Rudi Vandenbossche, die eerder jeugdproducties maakte voor de Belgische televisie. Er spelen ook bekende Vlamingen mee zoals Urbanus en Dirk Roofthooft. In de film proberen Suske en Wiske het geheim van de Duistere Diamant te ontrafelen en gaan ze met de tijdmachine van professor Barabas terug naar de Middeleeuwen. De film zal in 2004 in de bioscoop te zien zijn.