Militair verdacht van inrijden op supporters

Een 21-jarige militair van de Koninklijke Landmacht die vrijdag in het centrum van Leeuwarden op een groep Heerenveen-supporters inreed, wordt verdacht van poging tot doodslag. De militair zal zich moeten verantwoorden voor de Militaire Meervoudige Kamer, voorheen de Krijgsraad, van de rechtbank in Arnhem. Voorafgaand aan het vriendschappelijke oefenduel Cambuur Leeuwarden – SC Heerenveen vonden overal in de stad kleine relletjes plaats. De militair was zelf betrokken bij rellen in de buurt van het treinstation. Hij zat met drie anderen in een auto die met grote snelheid op een groep Heerenveen-supporters inreed. Daarbij vielen geen gewonden. Wie de auto bestuurde, is nog onduidelijk. De militair meldde zich zaterdag vrijwillig bij de politie. De marechaussee heeft de zaak in onderzoek.