KLM streng om visum

Luchtvaartmaatschappij KLM heeft sinds afgelopen weekeinde al enkele tientallen passagiers uit Europa moeten weigeren die via de Verenigde Staten wilden reizen. Zij hadden geen visum voor de VS.

Een visum is sinds 9 augustus verplicht voor bepaalde passagiers die via een korte tussenstop op een Amerikaans vliegveld doorvliegen naar andere landen. De maatregel geldt niet voor de burgers van landen die in de regel zonder visum naar de VS kunnen reizen, zoals Nederland.

KLM voert op de vliegvelden extra controles uit om passagiers zonder visum eruit te vissen. Voor elke passagier die toch zonder visum landt, krijgt de luchtvaartmaatschappij een boete van enkele duizenden dollars, zei een woordvoerder van KLM vandaag. ,,Voor zover ik weet hebben wij nog geen boetes ontvangen.''