Berijder scooter doodgeschoten

Bij een schietpartij op het stationsplein bij station Hollands Spoor in Den Haag is gisteravond een 38-jarige Hagenaar om het leven gekomen. De man werd neergeschoten toen hij omstreeks half acht op zijn scooter langs het station reed. Hij overleed kort na het incident in het Haagse Westeinde-ziekenhuis. Dat meldde de politie Haaglanden vanochtend. De 24-jarige bijrijder van de man werd in zijn been geschoten. Ook een 36-jarige voorbijgangster raakte gewond. Zij kon na behandeling in het ziekenhuis weer naar huis. Van de dader ontbreekt nog ieder spoor, aldus een woordvoerster van de politie. Over de toedracht van de zaak kon de politie nog niets zeggen. Een ooggetuige verklaarde tegen deze krant dat de slachtoffers voorafgaand aan de schietpartij betrokken waren bij een vechtpartij voor het station. Zij reden weg op de scooter en keerden later terug.