Australië gaat atleten bij Spelen zelf beveiligen

De Australische olympische ploeg zal bij de Olympische Spelen in Athene door een eigen bewakingsdienst worden beveiligd. Daarnaast zal het Australische Olympisch Comité (AOC) er bij de sporters op aandringen het olympische dorp zo min mogelijk te verlaten. Het comité besloot tot deze maatregelen naar aanleiding van een vertrouwelijk rapport van Bob Mayers over de risico's van de Spelen in Athene. Mayers was bij de Spelen in Sydney verantwoordelijk voor de beveiliging van het olympische dorp. ,,Het zou kunnen dat we onze sporters helemaal gaan verbieden het dorp te verlaten, maar dat is nu nog niet aan de orde'', zegt John Coates, voorzitter van het AOC in de krant Herald Sun. De Griekse Michalis Chryssochoides (Openbare Orde) zegt dat geen veiligheidsmensen uit andere landen worden toegelaten.