United verslaat Arsenal met strafschoppen

Manchester United heeft gisteren bij de traditionele opening van het voetbalseizoen in Engeland het Community Shield gewonnen. De kampioen versloeg in Cardiff na strafschoppen (4-3) bekerwinnaar en rivaal Arsenal. Na de officiële speeltijd was het 1-1.

Het nemen van strafschoppen bleek niet besteed aan de Nederlandse spelers, want zowel Arsenal-verdediger Van Bronckhorst als spits Van Nistelrooy van Manchester United miste. De nieuwe Amerikaanse doelman Howard, die was verkozen boven de Fransman Barthez, zorgde met een gestopte strafschop van Pires voor de beslissing.

Bayern München is zaterdag in de uitwedstrijd tegen Hannover 96 ontsnapt aan een nederlaag. Bij rust stond de Zuid-Duitse club, waar de nieuwe aankoop Makaay niet meespeelde, op een 3-1 achterstand. De Engelse middenvelder Hargreaves zorgde er met een doelpunt in de 90ste minuut voor de gelijkmaker van de Duitse recordkampioen.

In Duitsland heeft na twee speelronden alleen Bayer Leverkusen nog geen punten verspeeld. FC Kaiserslautern won de uitwedstrijd tegen het in de Bundesliga teruggekeerde FC Köln met 2-1. Vreven (ex-FC Utrecht) en Nurmela (ex-Heerenveen) begonnen in het basiselftal. Ondanks de zege staat bekerhouder Kaiserslautern laatste op de ranglijst met nul punten. Wegens licentieproblemen kreeg de ploeg van de Belgische trainer Gerets bij aanvang van het seizoen drie punten in mindering gebracht.

Anderlecht is de Belgische competitie met een 3-1 zege op FC Antwerp begonnen. De doelpunten kwamen van Zetterberg en Jestrovic, die twee maal doel trof. Landskampioen Club Brugge won met 1-0 van Racing Genk, dat nog zonder de van Vitesse overgenomen Nederlandse middenvelder Theo Janssen speelde.

FC Porto heeft gisteravond de Portugese Supercup gewonnen. De landskampioen won met 1-0 van Uniao Leiria, de ploeg die in juni in de bekerfinale ook van FC Porto verloor. Francisco Costinha scoorde gisteren in de tweede helft. Leiria beëindigde het duel met tien man, Joao Paulo kreeg een rode kaart.