Prins Bernhard Cultuurfonds keert ruim 15 miljoen uit

Het Prins Bernhard Cultuurfonds heeft vorig jaar ruim 15,6 miljoen euro uitgekeerd aan culturele projecten. Dat blijkt uit het jaarverslag van het fonds. Van de 7435 verzoeken werden er 3674 gehonoreerd. Voor 2003 heeft het fonds 16,1 miljoen euro te besteden, zo heeft het maandag laten weten. Het meeste geld (22 procent) heeft het fonds (landelijk bureau plus vijftien afdelingen) uitgegeven in de sector muziek: ruim 3,4 miljoen euro. Dit percentage lag bij de afdelingen nog hoger: 38. Het geld ging naar koren, muziekverenigingen, harmonieorkesten, fanfares, brass- en drumbands. Bij het landelijk bureau ging het meeste geld naar beeldende kunst: 22,5 procent. Het Prins Bernhard Cultuurfonds beheerde per 1 januari 2003 139 Fondsen op Naam. Dat aantal steeg in het afgelopen jaar met tien. De Fondsen op Naam droegen vorig jaar 2.150.000 euro bij aan het activiteitenbudget.