Mutola laatste kandidaat jackpot

De atlete Maria Mutola (30) maakt als enige nog kans op de jackpot van de Golden League. De atlete uit Mozambique won gisteren in de serie topwedstrijden voor de vierde keer de 800 meter. De sprintster van de Bahama Chandra Sturrups, haar laatste concurrente voor de extra prijs (goud ter waarde van één miljoen dollar), verloor verrassend. De Amerikaanse Kelli White vestigde de aandacht voor de wereldkampioenschappen op zich door te winnen in 10,84 seconden. In haar kielzog trok ze landgenote Chryste Gaines mee (10,86). Sturrup eindigde als derde in 10,88. Mutola wachtte gisteren tot het laatste moment met haar demarrage. De Oostenrijkse Stephanie Graf en de Marokkaanse Mina Ait Hammou waren de voornaamste tegenstandsters. Mutola won in 1.59,01, kort voor Graf en Hammou. De beste wereldseizoenprestaties waren er voor de Turkse middenafstandsloopster Süreyya Ayhan op de 1500 meter (3.59,58) en de Amerikaanse estafetteploeg op de 4 x 100 meter, die met Maurice Greene tot 37,77 seconden kwam.