Feyenoord verkeert in tijdnood

Een week voor het begin van de competitie verkeert Feyenoord in tijdnood. Op bezoek bij het naar de Premier League gepromoveerde Portsmouth verloren de Rotterdammers ook het vijfde en laatste serieuze oefenduel van het seizoen, met 2-0. Eerder verloor Feyenoord van Hannover, FC Nürnberg, Manchester City en Celta de Vigo. De Rotterdammers scoorden slechts een maal en incasseerden acht tegentreffers. Weer bleek dat Feyenoord het vertrek van basisspelers als Bosvelt en Van Hooijdonk niet kan opvangen.

Een week voor de eerste thuiswedstrijd in de competitie tegen NEC vormde de ploeg van trainer Van Marwijk nog een onsamenhangend geheel. Aanvallers als Kuijt, Lazovic, Van Persie en Buffel werden nauwelijks in stelling gebracht. Ook de van een blessure herstelde Van Wonderen kon weinig lijn in het spel brengen. De routinier vormde samen met Schreuder een koppel op het middenveld. Lichtpuntje was het optreden van doelman Lodewijks.

,,Deze ploeg heeft tijd nodig'', concludeerde Van Marwijk. ,,Vervelend is dat we weinig tijd meer hebben. We hebben het fysiek afgelegd. Daarbij gaven te veel jongens niet thuis. Daarom hebben we verloren.''