Ambulancepersoneel

Ik kan niet beoordelen hoe zwaar het werk van ambulancepersoneel is t.o.v. andere beroepen. Dat zij daarvoor vroeger uit het directe werkgebied van de ambulancedienst worden gehaald zou best correct kunnen zijn. Maar dat zij dan op 55 (overheidsdiensten) resp. 59 jaar (particuliere werkgever) met pensioen mogen is absurd, juist in de zorgsector waar zo'n gebrek aan ervaren personeel is.

Zet deze mensen dan op 55-jarige leeftijd in op een andere functie binnen die organisatie of andere beroepen binnen de sector. Dan gaat de ervaring niet verloren, wordt kapitaalvernietiging tegengegaan en sluit het aan bij de maatschappelijke ontwikkelingen rond de vergrijzing.

Waarom overheidspersoneel overigens eerder versleten zou zijn is mij onduidelijk, harder werken doen ze in ieder geval niet.

Dat nu het particuliere personeel staakt en de straat op gaat voor verlaging van de pensioenleeftijd tot 55 jaar is niet te rechtvaardigen en geeft te denken. Leven deze mensen dan echt buiten de maatschappij, lezen ze geen kranten of kunnen ze al die berichten over vergrijzing, langer doorwerken, enz. niet begrijpen? Dat zou te denken geven.

Gewoon lekker doorwerken, ook het ambulancepersoneel in overheidsdienst, tot minstens 65 jaar. Daar ben je nooit te oud voor is mijn mening.

    • Ing. L. Hageman