Verkoop van Thialf uitgesteld dankzij beroep directeur

De verkoop van het ijsstadion Thialf is voorlopig uitgesteld. Directeur Jarko Nieweg heeft gisteren beroep aangetekend tegen het vonnis inzake de aandelenverkoop van Wijnheuvel BV, dat voor 99 procent eigenaar is van Thialf. Aanvankelijk zou op 12 augustus het aandelenpakket onder de hamer worden gebracht. Een administratiekantoor uit Utrecht heeft beslag laten leggen op de aandelen van Wijnheuvel BV, omdat het kantoor een bedrag tegoed had van het Belgische bedrijf Campagnaard, eigenaar van Wijnheuvel BV. Omdat nagenoeg alle eigendommen van Campagnaard verhypotheekt zijn, kon Bonnet het beslag niet te gelde maken. Het Friese ijsstadion kampt momenteel met een schuld van 14 miljoen euro. Nieweg heeft een reddingsplan opgesteld, maar dat dreigt te mislukken wanneer de aandelenverkoop zou doorgaan.