Politicus Wales van racisme beticht

Dafydd Iwan, vice-voorzitter van de nationalistische Plaid Cymru partij in Wales, ligt zwaar onder vuur na een opmerking die volgens critici racistisch is. Volgens Iwan, die partijleider wil worden, trekken veel Engelsen naar Wales ,,om Pakistanen en Indiërs te mijden die in Engelse steden wonen''. Volgens Iwan is de situatie de laatste jaren alleen maar slechter geworden. Politici van Labour hebben verontwaardigd gereageerd. Niet alleen vanwege het racistische karakter van de opmerking zelf, maar ook omdat Engelsen die besluiten naar het platteland van Wales te verhuizen zo gebrandmerkt worden als racisten. Labour heeft aangedrongen op het vertrek van Iwan, maar diens partij heeft het voor hem opgenomen en beklemtoont dat Plaid Cymru elke vorm van racisme afwijst.