Visumproblemen muzikanten Cuba

Minstens drie van de negen genomineerde Cubaanse sterren zullen waarschijnlijk verstek moeten laten gaan op de Latin Grammy Awards op 3 september. Volgens een woordvoerder van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken lukt het niet om hun visa op tijd klaar te hebben. Het gaat om de zanger Ibrahim Ferrer van de Buena Vista Social Club, pianist Chucho Valdes en de leden van de populaire groep Los Van Van. Volgens de woordvoerder waren deze week hun aanvragen nog niet ontvangen, hoewel ze volgens het Cubaanse ministerie van Cultuur op 2 augustus zijn ingediend. Omdat de VS Cuba als een terroristenstaat beschouwen, duurt het visumonderzoek ongeveer twee maanden. De overige genomineerde Cubaanse sterren hebben geen reisprobemen omdat ze veelal in Europa wonen.