k bn vrlifd

Toen ik net op de middelbare school zat, huurden mijn ouders in de zomer een vakantiehuisje. Er was ook een leuke jongen, op hyet basketbalveldje. Op een avond gingen we door het bos wandelen en zoende hij mij. De SMS-strip van Steef Langver, Amsterdam, 12 jaar, heet: `De pratende verliefde basketbal' en aan die leuke jongen denken.

Hlo 'k bn Flp n 'k bn 1bl

I ...

n 'k bn d moojst bl

n k bn vrlifd p trusje

n dr stat trusj dr

n k ga nu nr hr toe

Hallo, ik ben Flip en ik ben een bal

I love...

En ik ben de mooiste bal

Nu ik ben verliefd op Truusje

En daar staat Truusje, daar.

Nu ga ik naar haar toe.

Ik ben de naam van die jongen nooit vergeten, want hij heette Hans Christiaan (net als Andersen, de sprookjes-schrijver). Twintig jaar later kwam ik hem toevallig tegen, maar we herkenden elkaar niet meer. Hij zag mijn naam en zei dat hij een meisje had gezoend op een basketbalveldje dat net zo heette als ik.

&U, hoest mt d vkansi-luv?

En jij, hoe is het met de vakantieliefde?

Berichten voor Ine naar cs@nrc.nl

of naar NRC Handelsblad, Kinderpagina, Postbus 3372, 1001 AD Amsterdam

    • Ine Poppe