Eerder als hardback verschenen

The Emperor of Ocean Park (Vintage, €12,95) is de duchtig gehypte debuutroman van Stephen L. Carter. Het boek is de hype niet waard, het is een `zeer matig geschreven, veel te lange, onnodig ingewikkelde thriller' die zich afspeelt in de zwarte middenklasse van New York (Corine Vloet, Boeken, 12.07.02).

Annie Proulx is goed in het neutraal beschrijven van details, en haar roman That Old Ace in the Hole (4th Estate, €12,95) maakt de lezer werkelijk wat wijzer over Noord-Texas. Maar `een roman moet meer zijn dan een reisboek' en dit plattelandsverhaal ontbeert spanning (Pieter Steinz, Boeken, 17.01.03).

Caramelo (Bloomsbury, €11,–) is een roman over een Mexicaanse familie in Chicago. Sandra Cisneros heeft veel autobiografische elementen verwerkt in haar verhaal, verteld in een levendige stijl met gevoel voor taalspelletjes (Rosan Hollak, Boeken, 30.05.03).

You Shall Know Our Velocity is de `moeilijke tweede' van Dave Eggers, die er inderdaad niet in geslaagd is de kwaliteit van zijn debuut te halen. Het boek is `wijdlopig en gaat veel te lang door' en het lijkt alsof Eggers er bij het schrijven `niet helemaal met zijn hoofd bij was' (Pieter Steinz, Boeken, 20.12.02).

    • Toef Jaeger