Ahold stelt publicatie jaarcijfers opnieuw uit

Ahold stelt publicatie van zijn jaarcijfers over 2002 opnieuw uit. Het supermarktconcern heeft anderhalve maand meer tijd gekregen van de banken. Sinds februari probeert Ahold, moederbedrijf van onder meer Albert Heijn, de omvang van een grootschalige boekhoudfraude vast te stellen.

Het uitstel is aangevraagd omdat het concern meer tijd nodig heeft om de boekhouding aan te passen. Ahold kreeg in maart van een bankensyndicaat een kredietfaciliteit van 2,65 miljard euro. Voorwaarde daarbij was dat het detailhandelsbedrijf uiterlijk 15 augustus duidelijkheid zou geven over alle resultaten over 2002.

Op de aandeelhoudersvergadering van drie maanden geleden verklaarde de toenmalige tijdelijke bestuursvoorzitter H. de Ruiter nog dat als de cijfers er medio augustus niet zouden zijn ,,er echt wat aan de hand'' zou zijn. ,,Dan roep ik in elk geval een vergadering bijeen om uitleg te geven.'' Hij was vanochtend niet bereikbaar voor commentaar.

Een woordvoerder van Ahold verklaart dat er geen aandeelhoudersvergadering wordt georganiseerd wegens het nieuwe uitstel. ,,Er zijn geen nieuwe onderzoekingen begonnen. Er is dus niets aan de hand en er is dus geen reden om nu een vergadering te houden.'' Op de beurs daalde de koers van Ahold vanmorgen aanvankelijk 3 procent. Rond het middaguur bedroeg het verlies nog 1 procent, op 6,98 euro. Ahold maakte het uitstel van de jaarcijfers bekend bij de publicatie van omzetcijfers over het afgelopen kwartaal.

OMZET : pagina 11