Voorkeur Muziek

Matthäus Passion

In 1829 `herontdekte' Felix Mendelssohn de Matthäus Passion van Bach en voerde die een eeuw na de wereldpremière in Leipzig uit in Berlijn. Mendelssohn reorganiseerde Bach naar de normen van zijn tijd, paste de instrumentatie aan en schrapte o.a. elf aria's. Die nu `historische' versie wordt uitgevoerd in de serie Zomerconcerten door Das Neue Orchester en het Chorus Musicus Köln o.l.v. Christoph Spering.

Matthäus Passion: 10 aug 20u15 Concertgebouw A'dam. Res 020-6718345

Rolling Stones

De `Licks'-tour van de onlangs 60 geworden Mick Jagger en zijn Oldest Rock'n'Roll Band in the World begint zijn Nederlandse tak in De Kuip en reist via Ahoy' en Vredenburg naar de Amsterdam ArenA. Tussendoor, zo wordt gefluisterd, zullen wellicht ook nog `geheime' optredens in een of meer clubs plaatsvinden. De Stones-machine rolt op volle toeren, want een live-dvd is in de maak en binnenkort verschijnt de Fatboy Slim-remix van `Sympathy for the devil'. Supportact in Amsterdam is Starsailor, vers van opnamen met de legendarische en omstreden `Wall Of Sound'-producer Phil Spector die in een grijs verleden met de Stones werkte.

11 en 13 aug Feyenoordstadion Rotterdam, 15 aug Ahoy Rotterdam, 16 aug Vredenburg Utrecht, 19 en 20 aug ArenA Amsterdam.