Heerenveen naar finale Intertoto

Heerenveen heeft met de nodige moeite een van de drie finales bereikt van het toernooi om de Intertoto Cup. De ploeg verloor gisteravond in Slovenië met 1-0 van FC Koper. Door de zege van 2-0 vorige week in Heerenveen plaatste het team van de scheidende trainer Foppe de Haan zich toch voor de eindstrijd.

Heerenveen speelt in de finale tegen het Spaanse Villarreal. De club uit de Primera Division versloeg het Tsjechische Brno met 2-0. Het eerste duel eindigde in 1-1. De winnaars van de drie finales in de Intertoto Cup mogen uitkomen in het UEFA-bekertoernooi. Heerenveen speelt 12 augustus eerst thuis. Twee weken later is de return.

Heerenveen, zonder Klompe en Selakovic (beiden kregen rust), begon mat aan het duel in Koper. Na een half uur opende Jakomin de score voor de strijdlustige thuisploeg. Op dat moment stond Heerenveen met tien man in het veld, omdat Väyrynen een bloedneus aan de zijlijn liet behandelen. Tot de rust waren de Friezen de controle over het duel kwijt. Een Sloveens schot eindigde boven doelman Vonk op de lat.

Met invaller Correia voor Denneboom ging het in de tweede helft beter met Heerenveen. De ploeg gaf geen kans meer weg en was met kansen voor Sibon (twee keer) en Väyrynen (paal) dicht bij de gelijkmaker.