Bertrand Cantat voorlopig niet uitgeleverd

De Franse zanger Bertrand Cantat (39), die ervan verdacht wordt zijn vriendin actrice Marie Trintignant dodelijk hoofdletsel te hebben toegebracht bij een ruzie in hun hotelkamer in Vilnius, zal voor zijn proces niet aan Frankrijk worden uitgeleverd. De procureur-generaal van Litouwen noemt dit ,,absoluut onmogelijk'', omdat Frankrijk ,,geen lid is van de internationale conventie van 1972 voor uitlevering van criminelen''. ,,Ik zie geen reden voor deze uitlevering. De misdaad is in Litouwen begaan, de getuigen zijn hier en de rechtbank hier zal beslissen'', aldus de procureur-generaal vandaag. Hij verwacht dat het proces over een maand plaats zal vinden. Cantat bevindt zich in het ziekenhuis van de gevangenis in Vilnius, waar hij twee weken in voorlopige hechtenis zit. Marie Trintignant (41) werd woensdag begraven op het kerkhof Père Lachaise in Parijs. Haar ouders, acteur Jean-Louis Trintignant en regisseuse Nadine, leidden de dienst. Alle aanwezigen droegen witte kleding als teken van rouw. Eerder op de dag was er een herdenking in een Parijs' theater.