Van het vervoer naar het museum

Ruim twintig jaar werkte ze als manager bij vervoersbedrijven: eerst bij diverse busbedrijven, vervolgens bij Aero Ground Services (de passagiers- en bagageafhandeling op Schiphol), daarna bij Brinks Geld- en Waardetransport en, van 1997 tot eind vorig jaar, bij Connexxion. Begin september wordt Adelheid Ponsioen (48) adjunct-directeur van het Nederlands Openluchtmuseum. Had ze genoeg van het vervoer? ,,Het is inderdaad nogal een overstap', beaamt Ponsioen, verkeerskundige van huis uit. ,,Maar ik zag weinig interessante functies meer in het vervoer.' Ponsioen wordt in het Openluchtmuseum – ,,ja, ik was er wel eens geweest' – verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering, van het beheer van de gebouwen en de collectie tot personeelszaken. ,,De directeur is vooral de creatieve, museale man. Ik ben voor de zakelijke kant. Want we moeten de financiën scherp in de gaten houden.'

Personalia@nrc.nl

    • Friederike de Raat