`Politieke' inbraak bij raadslid

Het Rotterdamse gemeenteraadslid Michiel Smit is maandagnacht beroofd van twee computers. Hij denkt zelf dat sprake is van een roof ,,met politieke motieven''.

Michiel Smit staat bekend om zijn extreem-rechts getinte opvattingen, die er eerder toe leidden dat hij werd verwijderd uit de fractie van Leefbaar Rotterdam, de grootste raadsfractie. Hij vormt nu in de Rotterdamse raad de eenmansfractie Michiel Smit/NieuwRechts.

De computers zijn gestolen uit zijn werkkamer op de eerste verdieping van het stadhuis, waar een raam werd geforceerd. In een persbericht zegt Smit: ,,Na alle aangiftes waar de politie niets mee heeft gedaan wegens bedreiging en smaad is dit nu weer de zoveelste zaak waar vast niets mee zal gebeuren. De burgemeester en korpschef zal ik vragen om extra aandacht, zodat ik mijn werk als volksvertegenwoordiger goed kan blijven uitvoeren.''

Smits conclusie dat het gaat om een `politieke roof' is gebaseerd op het feit dat er ,,wel twee oude bakken van computers'' zijn meegenomen, terwijl ,,een dure scanner is blijven staan''.

Op de computers staan onder meer zijn nieuwe verkiezingsprogramma, diverse politieke analyses en foto's van bijvoorbeeld Smit in gezelschap van zijn Filip de Winter van het Vlaams Blok. Voor openbaarmaking van deze documenten is Smit overigens niet beducht. ,,Ik ben altijd zo open mogelijk over wat ik doe en vind. Dat haalt mensen de wind uit de zeilen.''