Nieuwe voorman bij Ernst & Young

Het vertrouwen in accountants herstellen na alle boekhoudschandalen. Dat is een van de taken waarvoor Pieter Jongstra (46) zich gesteld ziet nu hij voorzitter is geworden van het bestuur van de accountantsmaatschap van Ernst & Young. In zijn nieuwe functie geeft Jongstra leiding aan de 2.300 accountants die in dienst zijn van Ernst & Young Nederland. Komt hij dan nog wel toe aan het praktijkwerk? ,,Ik word meewerkend voorman', meldt Jongstra vanaf zijn vakantieadres. ,,Ik heb twee grote cliënten en adviseer teams als er problemen zijn met grote cliënten.' Jongstra is sinds 1 juli tevens lid van de raad van bestuur van Ernst & Young Nederland. Toch is zijn nieuwe functie in één opzicht minder hectisch dan zijn vorige baan: ,,Toen was ik drie tot vier dagen per week op reis, nu maximaal één.'

Personalia@nrc.nl

    • Friederike de Raat